Parhaan tasapainon saavutat luonnossa

Pohjois-Karjala on täynnä elämyksiä, joihin voit tutustua joko itsenäisesti tai oppaan kanssa. Tässä muutamia vinkkejä Kontiolahden kohteista, miten saat lomastasi kaikki irti!

Kontionpolut

Kontionpolut

Kontionpolut ovat loistava reitistö maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja kävelyyn. Kontionpolut muodostuvat neljästä eripituisesta rengasreitistä, jotka yhtyvät Joensuun kaupungin ylläpitämään Jaama Trailiin (n. 60 km). Kontionpoluilta on myös yhdysreitti Kolinpolulle, jota pitkin pääsee kansallismaisemiin saakka.

Hyviä lähtöpaikkoja reitistölle ovat esimerkiksi Kontiolahden satama sekä ampumahiihtostadion.

Kontiolahden ampumahiihtostadion

Ampumahiihtostadion

Ampumahiihtostadionilla on kesäkaudella mahdollisuus rullaluistelulle ja -hiihdolle, sekä 20-väyläinen frisbeegolfrata. Talvella stadionalueella voi aloittaa hiihtokauden jäähdytetyllä ladulla.

Stadionilta voi vuokrata fatbiken, ja lähteä tutustumaan alueen maastoon pyöräillen.

Höytiäisen tupa

Höytiäisen tupa

Voit vuokrata kodan majoituksen yhteydessä. Kun vaunu on sijoitettu Kontiolahden satamaan, on lähellä Höytiäisen tuvan grilliherkut ja illanviettopaikka karaokeineen ja tansseineen.

Museo Wanha mesta

Museo Wanha mesta

Kontioniemen vanhan koulun tiloihin rakennettu museo, jossa paljon historiallista esineistöä Suomesta. Museon eri huoneet on jaettu aihepiirien mukaan - piipahda entisajan kaupassa tai tutustu sotahistoriaan.

Museon yläkerrassa on majatalomajoitusta.

Museo on avoinna tilauksesta.

Finland Travel Company

Finland Travel Company

Opastettuja luontoretkiä ympäri Pohjois-Karjalaa. Koe esimerkiksi husky-ajelu, tutustu metsästyskojuun tai kokeile koskenlaskua.
 

Kalastusretket

Kalastusretket

Kalastusmatkailupalveluita Kolilla ja Joensuussa. Tarjontaan kuuluu välinevuokrausta, opaspalveluja ja valmiita kalastuspaketteja Joensuun vesille ja lähialueille.

Karelia Golf

Karelia Golf

Kontioniemessä on 18-väyläinen, vaihtelevaan kangasmaastoon sijoittuva championshipkenttä. Aloitteleva harrastaja voi kokea oppimisen ja onnistumisen riemua kentän monipuolisilla harjoituspaikoilla. Kokeneelle golfarille kenttä on haasteellinen ja takatiitä vaativa.

Golfalueelta löytyy myös ravintola.

Karu Survival

Karu Survival

Pohjoiskarjalainen retki- ja vaellusyritys tarjoaa opastettuja päiväretkiä ja useamman päivän vaellusmatkoja.

Karu Survival tarjoaa myös erilaisia erätaitokursseja.

Lautsan ranta

Rosalinda & Lautsa

Lautsa on 18–25 hengen kokous- ja saunatila Kontiorannassa aivan vaunupaikan vieressä. Lautsassa on kokoustilan lisäksi keittiö, sauna ja pesutilat. Lautsan voi vuokrata kontiolahtelaisesta konditoria Rosalindasta, josta voi myös ostaa kahvileivät ja muut tarjottavat kokouksiin ja erilaisiin tapahtumiin.

M/S Tuula

Höytiäisen risteilyt

Navikotka tarjoaa erilaisia sisävesiristeilyjä Pohjois-Karjalan kolmanneksi suurimmalla järvellä, Höytiäisellä. Puisella vesibussilla tehtävistä risteilyistä voit valita omaan aikatauluusi sopivimman tunnin mittaisesta maisemaristeilystä aina 3,5 tunnin mittaiseen rosvopaistiristeilyyn. M/S Tuula ajaa myös reittiliikennettä Höytiäisellä Huhmarin, Kontiolahden sataman, Jouhtenisen ja Hiekkasaaren välillä.